Saturday, April 26, 2008

Goran Šepa - GALE (KERBER)

Goran Šepa - GALE (KERBER)

Poznati roker i kuglaš uspeo da ponovo okupi prvu postavu benda, iako neki od njih već godinama žive u inostranstvu.



Frontmen nekada popularne niške rok grupe, čije je ime zanavek poneo u svom nadimku i stoga ostao daleko poznatiji kao Gale Kerber nego kao Goran Šepa, kako su ga sve ovo vreme izgleda jedino znali samo uža rodbina i prve komšije, poslednjih godina postao je više nego uspešan član profesionalnog kuglaškog kluba "Čair", u kojem svojim "kotrljanjem" postiže dobre rezultate u prvoj ligi Srbije.

- Solidan sam kuglaš, nisam najbolji, ali biću. Za postizanje vrhunskih rezultata bitna je koncentracija i fizička spremnost. Prija mi društvo sportista i kad god imam slobodnog vremena, odlazim u kuglanu. To je težak sport, naročito za ljude u mojim godinama - otkriva Gale, a na pitanje koliko mu je to godina, s osmehom kratko odgovara da ih ima dosta i da baš ne bi želeo da precizira njihov broj.

- Godine nisu bitne, važno je da se dobro držim - nastavlja priču čovek koji, uprkos svemu, ne odustaje od prepoznatljivog rok fazona, uključujući i dugu kosu, koja je od početka karijere bila deo njegovog imidža. A to je i najbolji dokaz da ne razmišlja o povlačenju sa scene na kojoj je proveo već četvrt veka.

- Ja i dalje živim od muzike. Sa Dejanom Najdanovićem, bivšim pevačem grupe Smak, koji sada nastupa sa Generacijom 5, sviramo po klubovima i diskotekama. Sa Kerberom sviram samo na velikim scenama, pa smo tako prošlog meseca imali veoma uspešan nastup u novosadskom klubu "Trema". Nastupala je prva postava benda, pošto smo iskoristili dolazak u domovinu našeg bubnjara Zorana Stamenkovića, koji živi u Americi. Karte su planule, u sali je bilo oko hiljadu i pet stotina ljudi, a još toliko je ostalo ispred.

- Izuzetno mi je laskalo što je sve vreme sa nama pevala publika, u kojoj je bilo mnogo onih koji su mlađi od naših pesama. U ovim trenucima ne razmišljam o snimanju novog materijala, jer se to u uslovima kada hara piraterija uopšte ne isplati. Bolje mi je ovako, sviram dok ne budem mokar i znojav. Onda siđem među publiku i popijem s njima piće dok delim autograme. Slava ti je bitna kad imaš dvadeset, a sad je važno da imaš prijatelje.

Bez obzira na to što ističe da se nikad nije pokajao što je rokenrol izabrao kao profesiju, svojim ćerkama, od kojih je jedna studentkinja, i pored njihovih želja da krenu očevim putem, ipak je savetovao da odaberu drugačiji život.

- Ako ne mogu ćerku da pošaljem u Milansku skalu, onda zaista za nju ne želim ništa manje od toga. Zato je bolje da im muzika bude samo hobi - konstatuje Gale Kerber, osvrnuvši se usput i na muzičare koji su nastupili na našem izboru za Pesmu Evrovizije:

- Osamdeset odsto onih koji su nastupali na Beoviziji vrištali su kao da su na porođaju. Posle čujem da ih hvale da su izvanredni, pa sam se pitao da li je moguće da je TV prenos bio toliko loš!

No comments: